Menu
close

Start’Up on alustustekniikka, jota SESVanderHaven käyttää suurimmassa osassa sokerijuurien siemeniä.

Alustus tarkoittaa, että siemenet ”aktivoidaan” pellon nopeampaa ja tasaisempaa itämistä varten. Siemenet ensin puhdistetaan ja käsitellään sen jälkeen tähän tarkoitukseen suunnitelluissa asennuksissa. Kentällä saavutetut tulokset ovat hämmästyttäviä:

1. Siemenien itäminen on nopeampaa ja niiden kasvuvoima vaativissa olosuhteissa on parempi, minkä ansiosta niiden kasvuaika on pitempi.

2. Tasaisempi itäminen tuottaa kooltaan ja muodoltaan tasaisempia sokerijuurikkaita, jolloin niiden korjuu on helpompaa.

3. Pellon itäminen on tasaisempaa, jolloin rikkakasvien torjunta on huomattavasti tehokkaampaa.

4. Näiden etujen yhteissumman tuloksena on jopa 3 % parempi sokerijuurikaspellon tuotos Start’Up-tekniikan ansiosta.

Nopeampi pellon itäminen

Alustetut siemenet itävät nopeammin ja itäminen tapahtuu tasaisemmin. Tämän ansiosta rivit täyttyvät nopeammin ja sadon käsitteleminen on helpompaa. Start’Up tarjoaa lisäarvoa erityisesti vaikeisiin kylvöolosuhteisiin. Äärimmäisen kylmissä tai kuivissa olosuhteissa tai kuorettuneessa maassa alustetut siemenet itävät jopa viikkoa aikaisemmin tavallisiin siemeniin verrattuna.

Start’Up edustaa alan huippua

Monet riippumattomat Euroopan tutkimuslaitokset ovat tutkineet SESVanderHaven alustustekniikalla saavutetut tulokset. Start’Up on usein paras alustustekniikka, jonka sokerijuurikkaiden siemenien tuottajat tarjoavat.

SESVanderHaven siementekniikan projektipäällikkö Bert Vandenbussche vahvistaa Start’Up-tekniikan hyvät tulokset: “Kaikki sokerijuurikastuottajat kehittävät alustustekniikoita, mutta olemme kaikilta osin varmoja SESVanderHaven huippuosaamisesta. Alustettuja siemeniä läheisesti tarkkailevan erittäin motivoituneen tutkijatiimin ansiosta SESVanderHave tarjoaa erinomaiset ja tasaiset tulokset, jotka vaativat vähemmän seulontaa ja joiden säilyvyys on erittäin hyvä. Start’Up-tekniikkamme edustaa alan huippua maailmanlaajuisesti!”

Mitä nopeammin kasvi itää, sitä pitempi sen kasvuaika on. Nopea kasvu varmistaa myös alullaan olevien kasvien maksimaalisen auringonvalon, joka on tärkeä tekijä kasvun kannalta. Nämä kaksi tekijää vaikuttavat suoraan parempaan tuotokseen. Alullaan olevien Start’Up-kasvien kasvuvoima on täten huomattavasti parempi erityisesti vaativissa olosuhteissa. Ja kuten kaikki viljelijät tietävät, tämä on hyvän sadon kannalta tärkeää. Terveet alullaan olevat sokerijuurikkaat kestävät aina paremmin epäsuotuisat sääolosuhteet, taudit ja hyönteiset kauden alkuvaiheessa.

Esite (Englanti)

Lataa