Menu
close

05. Siementuotanto

Siemenen kasvullinen lisäys alkaa kenttäkokeiden tutkimuksen aikana alustavan tutkimuksen ja viljelijöiden saatavuuden välisen ajan lyhentämiseksi. Tässä vaiheessa aloitamme laajamittaisen siementuotannon myyntiä varten.

Pistokas

SESVanderHave - siementuotanto kasvattamalla pistokkaita

Alussa siemen kylvetään hiekkaiseen maaperään elokuussa. Muutaman kuukauden kasvun jälkeen tämä pieni juuri on pistokas.

Vernalisaation

Sokerijuurikkaat ovat kaksivuotisia satoja, mikä tarkoittaa, että sen elinkaari ja siemenen kehittyminen vaatii 2 kautta. Kukinnan aloittamiseksi kasvi edellyttää kylmän aikajakson, ns. vernalisaation.

SESVanderHave - siementuotanto vernalisaatio

Valinta

Vernalisaation jälkeen pistokkaat koulitaan käsin siementuotantoon tarkoitetuilla pelloilla, jossa valitut uros- ja naaraskasvit yhdistetään hybridien tuottamiseksi. Tämä suoritetaan pääosin Etelä-Ranskassa, Pohjois-Italiassa, Turkissa, Ukrainassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

Pölytys

SESVanderHave - siementuotanto pölytys

Siementuotannon haasteena on uros- ja naaraskasvien kukinta-aika. Aikaisin kukkivat linjat leikataan, jotta ne kukkisivat samanaikaisesti ja uroskasvit pölyttäisivät naaraskasvit.

Sadonkorjuu

Peltojen hedelmällisyyttä, kastelua ja tuholaisten hallintaa tarkkaillaan läheisesti. Tämän jälkeen korjataan naaraskasvien siemenet.

SESVanderHave - sokerijuurikkaan siemenet siementuotanto calignac siemenet
SESVanderHave - sokerijuurikkaan siemenet siementuotanto calignac korjatut siemenet siemeniä
SESVanderHave - sokerijuurikkaan siemenet siementuotanto calignac sato siemenet
SESVanderHave - sokerijuurikkaan siementen siementuotanto calignac stecklings