Menu
close

Johtava maailmanlaajuinen toimija

SESVanderHave on kilpailukykyinen, kansainvälinen toimija sokerijuurikasalalla. Olemme ainutlaatuinen ja omistautunut kumppani viljelijöille ja teollisuudelle. Sokerijuurikkaan asiantuntijoina katamme prosessin jokaisen vaiheen uusien lajikkeiden jalostuksesta sinisen sokerijuurikkaan siementemme kaupallistamiseen ja jakeluun. Vuodesta 2005 SESVanderHave on kuulunut Florimond Desprez -konserniin, joka on siemeniin erikoistunut ranskalainen perheyritys.

SESVanderHaven pääkonttori sijaitsee Belgian "sokeripääkaupungissa" Tienenissä, jossa sijaitsee myös yksi neljästä tehtaasta, joissa sokerijuurikkaan siemeniä jalostetaan. Muut tehtaat sijaitsevat Calignacissa (Ranska), Kiovassa (Ukraina) ja Aleksejevkassa (Venäjä).

Sesvanderhave worldmap 2019

SESVanderHave myy vuosittain yli miljoona kappaletta sadantuhannen siemenen yksikköä. Maailmanlaajuisesti SESVanderHave myy sokerijuurikaslajikkeitaan yli 50 maahan. Kukin näistä lajikkeista on kehitetty yksittäisten markkinoiden tarpeet huomioon ottaen kaikkialla maailmassa.

Historiamme

SESVanderHave syntyi vuonna 2005, kun Advanta myi sokerijuurikkaan siementoimintansa Florimond Desprez -konsernille, belgialaiselle SES Europelle ja hollantilaiselle DJ VanderHavelle.

VanderHaven historia ulottuu vuoteen 1879, jolloin D.J. Vander Have perusti siemenyrityksen Zeelandiin. Sokerijuurikkaan siementen valinta ja jalostus aloitettiin vuonna 1941. Vuonna 1977 Cosun (Suiker Unie) osti VanderHaven.

SES Europen perusta luotiin vuonna 1948, kun S.B.G.B. (Société Belge de Graine de Betterave Sucrière) perustettiin. Toisen maailmansodan jälkeisten sokerijuurikkaan siementen tuotantoon, laatuun ja toimitukseen liittyvien ongelmien vuoksi belgialaiset sokerintuottajat joutuivat perustamaan oman siemenyhtiön.

Yritys kasvoi ja alkoi nopeasti laajentua kansainvälisesti. Vuonna 1972 S.B.G.B. sulautui italialaisen siemenalan yrityksen kanssa ja muutti nimensä SES:ksi.

Vuonna 1987 SES siirtyi brittiläisen monikansallisen ICI:n omistukseen, joka päätti vuonna 1993 yhdistää useita toimintoja - myös siemeniä - erilliseen kansainväliseen yritykseen nimeltä Zeneca.

Vuonna 1996 Zeneca ja Cosun yhdistyivät ja muodostivat Advanta-yhtiön, joka on maailman viidenneksi suurin siemenalan yritys.

Vuonna 2005 Advanta myi sokerijuurikkaan siementoimintansa ranskalaiselle Florimond Desprez -konsernille, joka on siemeniin erikoistunut ranskalainen perheyritys. Myös Florimond Desprezilla on pitkät perinteet, jotka ulottuvat kuuden sukupolven ajalta vuoteen 1830. Edellä mainitun yritysoston yhteydessä vuonna 2005 luotiin SESVanderHave-tuotemerkki. Vahvoilla perusteilla varustettu tuotemerkki, joka edustaa sataprosenttisesti sokerijuurikkaan siemeniin keskittynyttä yritystä, jota pidetään viljelijöiden ja teollisuuden luotettavana, kokeneena ja omistautuneena kumppanina.

Sesvanderhave sugar beet seeds company history timeline Sesvanderhave logo flags old historic ses ici