Menu
close

SESVanderHave on sokerijuurikasalan maailmanlaajuinen johtaja. Olemme erikoistuneet sokerijuurikkaan siementuotannon kaikkiin osa-alueisiin aina uusien ja kestävämpien lajikkeiden kehityksestä lopullisiin sinisiin siemeniin.

Alan maailmanlaajuinen johtaja

SESVanderHave on sokerijuurikasalan maailmanlaajuinen johtaja. Olemme erikoistuneet sokerijuurikkaan siementuotannon kaikkiin osa-alueisiin aina uusien ja kestävämpien lajikkeiden kehityksestä lopullisiin sinisiin siemeniin. Vuodesta 2005 lähtien SESVanderHave kuuluu ranskalaiseen perheomisteiseen Florimond Desprez -konserniin, joka on erikoistunut siemeniin.

SESVanderHaven päätoimisto sijaitsee Belgian "sokeripääkaupungissa" Tienenissä. Samassa kaupungissa sijaitsee myös yksi kolmesta pitkälle kehittyneestä tehtaasta, jossa sokerijuurikkaan siemeniä käsitellään. Muut tehtaamme sijaitsevat Kiovassa (Ukraina) ja Alexeyevkassa (Venäjä).

SESVanderHave myy vuosittain yli 1,5 miljoonaa 100 000 siemenen yksikköä.

SESVanderHave myy maailmanlaajuisesti 360 eri lajiketta yli 50 eri maassa. Lajikkeet on kehitetty yksittäisten markkina-alueiden tarpeisiin kaikkialla maailmassa.

Mukautettuja ratkaisuja

Paikallisten edustajien ja tytäryhtiöiden maailmanlaajuisen verkoston ansiosta SESVanderHave toimii kaikissa maissa, joissa viljellään sokerijuurikasta. “Paikalliset kollegamme eivät vastaa ainoastaan myynnistä, vaan he ylläpitävät myös läheisiä suhteita paikallisiin markkinoihin varmistaakseen viljelijöiden tarpeiden ja odotuksien hyvän tuntemuksen. Se on ehdottomasti suuri etu", kertoo SESVanderHaven kaupallinen johtaja Bruno Vandamme.

Ilmasto-olosuhteet, maaperän laatu sekä sokerijuurikkaita uhkaavat taudit ja tuholaiset vaihtelevat suuresti eri puolilla maailmaa. Paikalliset olosuhteetkin voivat vaihdella vuodesta toiseen esimerkiksi ilmastonmuutoksen seurauksena tai uusien tautien ilmestyessä.

SESVanderHave tarjoaa paikalliseen maaperään ja ilmastoon sopivia lajikkeita eri alueille.

Japanista Yhdysvaltoihin

Länsi-Euroopan lauhkea ilmastovyöhyke on sokerijuurikasteollisuuden kehto ja SESVanderHaven menetyksen perusta. Samaan aikaan SESVanderHave jatkaa uusien markkina-alueiden tutkimista. Tästä paras esimerkki on yhtiön omien tuotantolaitosten pitkäaikainen toiminta Itä-Euroopassa. Yhä tärkeämpiä markkina-alueita ovat myös Kiina, Japani, Pohjois-Afrikka, Yhdysvallat ja Lähi-itä. SESVanderHaven pyrkimykset kehittää trooppisiin alueisiin sopiva sokerijuurikas (SESVanderHaven trooppinen juurikas) alkavat myös tuottamaan tulosta.

Lue lisää SESVanderHaven trooppisesta juurikkaasta tästä.

Yhtiön historia

SESVanderHave perustettiin vuonna 2005, kun belgialainen siemenyhtiö SES Europe fuusioitui hollantilaiseen yhtiöön DJ VanderHaveen. Kyseisillä yhtiöillä on yhteensä lähes 200 vuoden kokemus ja asiantuntemus sokerijuurikastuotannosta.

VanderHave perustettiin vuonna 1879, kun D.J. Vander Have perusti siemenyhtiön Zeelandin provinssiin. Sokerijuurikkaiden siementen valinta ja jalostus aloitettiin vuonna 1941. Cosun (Suiker Unie) otti VanderHaven haltuun vuonna 1977.

SES Europe perustettiin vuonna 1948 yhtiön S.B.G.B. (belgialainen sokerijuurikkaiden siementen yhtiö - Société Belge de Graine de Betterave Sucrière) luomisen yhteydessä. Toisen maailmansodan jälkeen ilmenevien sokerijuurikkaiden siementen tuotanto-, laatu- ja toimitusongelmien vuoksi belgialaisten sokerituottajien oli perustettava oma siemenyhtiö.

Yhtiö kasvoi ja laajensi nopeasti toimintaansa ulkomaille. Vuonna 1972 S.B.G.B. fuusioitui italialaiseen siemenyhtiöön ja muutti yhtiön nimeksi SES.

Vuonna 1987 SES-yhtiön otti haltuun brittiläinen monikansallinen yhtiö ICI, joka vuonna 1993 päätti ryhmittää eri toiminnat – siemenet mukaan lukien – erilliseen kansainväliseen yhtiöön nimeltä Zeneca.

Vuonna 1996 Zeneca ja Cosun yhdistyivät Advantaksi, maailman viidenneksi suurimmaksi siemenyhtiöksi.

Vuonna 2005 Advanta möi sokerijuurikkaan siementoimintansa ranskalaiselle perheomisteiselle Florimond Desprez -konsernille, joka on erikoistunut siemeniin. Florimond Desprezilla on kuuden sukupolven kokemus alalta vuodesta 1830.

Tämä on täysin sokerijuurikkaan siemeniin keskittyvän SESVanderHave-yhtiön historia.