Menu
close

Tiistaina 6. syyskuuta 2016 SESVanderHave avasi uuden 20 miljoonan euron tutkimus- ja kehityskeskuksen: SESVanderHave Innovation Center (SVIC).

Belgian liittovaltion maatalousministeri Willy Borsus avasi tämän 20 miljoonan euron keskuksen 250 kansainvälisen asiakkaan ja tutkijan läsnäollessa. SVIC on nykyään yksi sokeriteollisuuden kaikkien aikojen teknisesti edistyneimmistä tutkimuskeskuksista. Keskus sisältää yli 13 000 neliömetrin verran kasvihuonetta ja 2 000 neliömetriä laboratoriotilaa.

Nopeampi, helpompi ja luotettavampi

SESVanderHaven pääjohtaja Rob Van Tetering kertoo, miksi SVIC on niin tärkeä yhtiön toiminnalle: “Viljelijät kasvattavat siemeniämme yli 50 eri maassa aina Venäjältä Yhdysvaltoihin. Maantieteellinen jakautuminen vaikuttaa sokerijuurikaslajikkeisiimme. Muun muassa ilmastot, maalajit ja taudit vaihtelevat suuresti eri maiden välillä. SVIC-keskuksessa voimme analysoida kaikki nämä tekijät pienintäkin yksityiskohtaa myöten tarjotaksemme mukautettuja ratkaisuja. Voimme lisäksi hallita erikseen kunkin SVIC-keskuksen tutkimusosaston ilmastoa sen hetkisestä säästä ja vuodenajasta riippumatta. Tämä tarkoittaa, että alullaan olevat kasvit kasvavat tasaisemmin ilman vaihtelevien sääolosuhteiden vaikutusta. SVIC-keskuksessa käytettyjen uusien tekniikkojen avulla pystymme tutkimaan yhä suurempia kasvimääriä entistä nopeammin, minkä ansiosta voimme kehittää uusia lajikkeita lähes kaksi kertaa nopeammin. Tämä tarjoaa suuria etuja”.

20 miljoonan euron sijoitus

SVIC vastaa kooltaan neljää jalkapallokenttää. Se sisältää yli 13 000 neliömetrin verran kasvihuonetta ja lähes 2 000 neliömetriä laboratoriotilaa, joissa toimivat eri tutkimusosastot, kuten jalostusosasto ja tautien tutkimuslaboratorio.

Nämä osastot vaativat eniten tilaa, sillä useita alullaan olevia kasveja on tutkittava ilmastokontrolloidussa kasvihuoneessa. Keskus on tämän vuoksi niin suuri. Molemmissa tapauksissa tiimit suorittavat jopa kolme kertaa enemmän testejä. Tämä ainoastaan edistää tutkimustyötämme, sillä suurempi tutkittava kasvimäärä tarkoittaa tuloksien korkeampaa laatua.

SESVanderHave - innovaatio kasvinjalostus svic 19

Sokerijuurikkaan tutkimus 2.0

SVIC tarjoaa ensiluokkaista teknologiaa lasin alla. Se on yksi alamme innovatiivisin kasvihuone- ja laboratoriokeskus. Suuri osa tästä sijoituksesta keskittyy täten viimeisimpiin pitkälle kehittyneisiin tutkimusmenetelmiin. Eri toimenpiteiden automatisointi mahdollistaa työskentelyn nopeuttamisen ja innovatiivisen biotekniikan avulla voimme analysoida sokerijuurikkaan koko DNA:n tutkimustyön kohdistamiseksi entistä paremmin. Tämä on sokerijuurikkaan tutkimus 2.0.

Ensiluokkainen teknologia yhdistyy ekologiaan

SVIC on myös erinomainen esimerkki ekologisesti vastuullisesti yritystoiminnasta. “Tämä on osoitettavissa parhaiten vaikuttavilla luvuilla”, mainitsee pääjohtaja Rob van Tetering. “SVIC ottaa talteen yli 8 miljoonaa litraa sadevettä, jonka avulla voimme kastella kasveja. Käytämme LED-lamppuja, jotka ovat jopa 400 % tavallisia lamppuja taloudellisempia. Pyrimme lisäksi minimoimaan kasvihuoneidemme ympäristövaikutukset: pimennyssuojat pitävät haitallisen valon minimaalisena”.

Positiiviset tulevaisuuden näkymät

SESVanderHave voi optimoida tutkimustyötään edelleen tämän pitkälle kehittyneen keskuksen ansiosta. Rob Van Tetering jatkaa: “SESVanderHave Innovation Center on erittäin tärkeä yhtiömme ja sokeriteollisuuden kannalta. Se parantaa toimintakykyämme ja mahdollistaa uusien ja parempien lajikkeiden tuomisen markkinoille entistä nopeammin: sokerijuurikkaat, jotka maksimoivat tuottavuuden ja kestävät paremmin tauteja ja vaativat vähemmän torjunta-aineita. SVIC on osoitus siitä, että SESVanderHave uskoo sokerijuurikkaisiin”.

SES Vander Have SVIC Technical Leaflet ENG

Tekninen esite (Englanti)

Lataa