Menu
sluiten

SESVanderHave is een toonaangevende wereldspeler in de sector van suikerbietzaden, gespecialiseerd in elk aspect van het productieproces, van de ontwikkeling van nieuwe, resistentere variëteiten, tot het finale blauwe suikerbietzaadje.

Ontdek de verschillende stappen in de productie van suikerbietzaad bij SESVanderHave: gaande van het analyseren van de marktvraag, naar de ontwikkeling van nieuwe rassen tot de afgewerkte blauwe zaden.

Marktvraag

Nieuwe en competitieve suikerbietvariëteiten op de markt brengen, is een werk van lange adem. De reden hiervoor is het feit dat verschillende factoren bepalen of een nieuwe variëteit geschikt is voor een bepaald klimaatgebied.

Lees meer

Marktanalyse

We beginnen met een uitgebreide marktanalyse om de uitdagingen te identificeren die elk klimaatgebied met zich meebrengt op vlak van weersomstandigheden, bodemtype, behoeften van de suikerindustrie, en bedreigingen zoals ziektes, insecten, ...

Lees meer

Veredeling

Onderzoek begint bij het implementeren van de juiste traits of eigenschappen. De behoeften van de telers en de vereisten van de suikerindustrie moeten in de toekomstige genetica ingekruist worden.

Lees meer

Veldproeven

SESVanderHave test de aanpassingen van deze materialen, nu kruisingen of hybriden genoemd, onder verschillende omstandigheden.

Lees meer

Zaadproductie

Om de tijd tussen het eerste onderzoek naar de suikerbietvariëteit en de beschikbaarheid ervan voor telers te verkorten, begint de zaadpropagatie al tijdens de veldproeven.

Lees meer

Zaadverwerking

Na het oogsten van het suikerbietzaad is het nog lang niet klaar voor gebruik. Het zaad moet namelijk eerst nog door diverse behandelingsprocessen gaan voor het dat perfecte ronde blauwe zaadje wordt waarvoor wij wereldwijd bekend staan.

Lees meer