Menu
sluiten

01. Marktvraag

Nieuwe en competitieve suikerbietvariëteiten op de markt brengen, is een werk van lange adem. De reden hiervoor is het feit dat verschillende factoren bepalen of een nieuwe variëteit geschikt is voor een bepaald klimaatgebied. De productiviteit van een suikerbietvariëteit wordt namelijk beïnvloed door tal van externe factoren zoals het bodemtype, het klimaat, ziektes, het veldbeheer, ...

Na een groeiseizoen op een van de vele miljoenen suikerbietvelden van duizenden landbouwondernemingen wereldwijd, worden de bieten aan de suikerfabrieken afgeleverd. Daar worden ze uiteindelijk verwerkt tot suiker voor de voedsel- en drankindustrie.

Suikeropbrengst

Sesvanderhave marktvraag noden boer suikerbiet

De "suikeropbrengst" is de belangrijkste parameter en wordt bepaald door de wortelopbrengst en het suikergehalte van de biet. Hoe hoger de wortelopbrengst en hoe meer suiker de biet bevat, hoe groter de financiële opbrengst voor de teler. Daarom willen telers altijd de best mogelijke suikerbietvariëteit voor hun velden. En welke variëteit dat precies is, hangt dan weer af van het klimaat en van de teler. Een suikerbiet die het goed doet in koudere weersomstandigheden zal niet evenveel suiker produceren wanneer hij in Zuid-Spanje of Oost-China geteeld wordt. Elke suikerbietvariëteit heeft derhalve onderzoek op maat nodig. Daarom heeft SESVanderHave een uitgebreid portfolio van suikerbietvariëteiten voor alle klimaatgebieden waar suikerbieten geteeld worden.

Hoe zorgen we daar precies voor?

Wij zijn suikerbietexperten - SESVanderHave is het enige bedrijf ter wereld dat zich exclusief focust op het onderzoek naar en de productie van suikerbietzaad.

Sesvanderhave Nederland marktvraag wereld analyse